Mette kojima instagram

Mette Holm (@mettekojima) • Instagram photos and videos

Mette Holm. Oversætter, tekster, foredragsholder og rejseleder på vilde rejser til Japan. Livet skal leves fuldt ud hver eneste dag.

Mette Holm on Instagram: “Så er det nye år i gang, det er gråt …

Mette Holm on Instagram: “Så er det nye år i gang, det er gråt udenfor, men inde er der dejlig varmt, som i Katrines honningbutik, og jeg iler videre med Murakaminovellerne.2021 kan kun blive et godt år! 2020 har lært mig at skønne meget mere på al den frihed, jeg har haft, har givet tid til at fordybe mig i oversættelserne og nå en masse, så jeg er klar til at rejse ud igen, når verden atter åbner sig! Jeg glæder mig til at komme ud og fortælle om de nyeste oversættelser, der er så megen vild japansk litteratur, og jeg glæder mig til at rejse til Japan med alle de dejlige mennesker, der tager med Tilde og mig derud enten for at vandre eller træde i Murakamis fodspor. Og ikke mindst savner jeg mit andet hjem i Kiryu og alle de dejlige mennesker, jeg mødte i Japan i 2019 og 2020! I er alle i mit hjerte, og jeg glæder mig til at se jer igen! あけましておめでとうございます。今年もどうかご健康でお過ごし下さい。再会を楽しみにしています。どうか宜しくお願いします。ありがとう. 💜❤️♥️#ichibantravels #livetsomoversætter #turengårtiljapan #katrineklinkenhonning #harukimurakami #shikoku88 #mitårikiryu”

2. jan. 2021 — 212 Likes, 4 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Så er det nye år i gang, det er gråt udenfor, men inde er der dejlig varmt, …

212 Likes, 4 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Så er det nye år i gang, det er gråt udenfor, men inde er der dejlig varmt, som i Katrines honningbutik, og jeg iler videre med Murakaminovellerne.2021 kan kun blive et godt år! 2020 har lært mig at skønne meget mere på al den frihed, jeg har haft, har givet tid til at fordybe mig i oversættelserne og nå en masse, så jeg er klar til at rejse ud igen, når verden atter åbner sig! Jeg glæder mig til at komme ud og fortælle om de nyeste oversættelser, der er så megen vild japansk litteratur, og jeg glæder mig til at rejse til Japan med alle de dejlige mennesker, der tager med Tilde og mig derud enten for at vandre eller træde i Murakamis fodspor. Og ikke mindst savner jeg mit andet hjem i Kiryu og alle de dejlige mennesker, jeg mødte i Japan i 2019 og 2020! I er alle i mit hjerte, og jeg glæder mig til at se jer igen! あけましておめでとうございます。今年もどうかご健康でお過ごし下さい。再会を楽しみにしています。どうか宜しくお願いします。ありがとう. 💜❤️♥️#ichibantravels #livetsomoversætter #turengårtiljapan #katrineklinkenhonning #harukimurakami #shikoku88 #mitårikiryu”

At nyde en smuk sommeraften. #leros – Instagram

69 Likes, 0 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “At nyde en …

Mette Holm on Instagram: “Før vi forlod Shikoku for at slutte …

Mette Holm on Instagram: “Før vi forlod Shikoku for at slutte pilgrimsrejsen af i Kyoto, stod Tilde og jeg op klokken kvart i fem, så vi kunne nå en times spadseretur i Takamatsus ekstremt smukke have, Ritsurin, netop som solen stod op. Haven ligger op ad bjergene og midt inde i byen. Det er dybt fascinerende at vandre rundt mellem træer, der er flere hundrede år gamle, mens man skiftevis kan se de træklædte bjergskråninger og byens højhuse i baggrunden. I Japan er naturen dominerende, men byerne fylder også meget og indimellem smelter de to konstrastfulde landskaber sammen. Vi var ikke alene i haven, men mødte mange mennesker, der vandrede igennem, tilsyneladende på deres daglige vandretur i denne oase midt i byen.”

168 Likes, 2 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Før vi forlod Shikoku for at slutte pilgrimsrejsen af i Kyoto, stod Tilde og jeg op klokken …

168 Likes, 2 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Før vi forlod Shikoku for at slutte pilgrimsrejsen af i Kyoto, stod Tilde og jeg op klokken kvart i fem, så vi kunne nå en times spadseretur i Takamatsus ekstremt smukke have, Ritsurin, netop som solen stod op. Haven ligger op ad bjergene og midt inde i byen. Det er dybt fascinerende at vandre rundt mellem træer, der er flere hundrede år gamle, mens man skiftevis kan se de træklædte bjergskråninger og byens højhuse i baggrunden. I Japan er naturen dominerende, men byerne fylder også meget og indimellem smelter de to konstrastfulde landskaber sammen. Vi var ikke alene i haven, men mødte mange mennesker, der vandrede igennem, tilsyneladende på deres daglige vandretur i denne oase midt i byen.”

Den mest fristende butik i København er @boghallen lige ved …

Mette Holm on Instagram: “Den mest fristende butik i København er @boghallen lige ved Rådhuspladsen. Jeg var lige hurtigt forbi i dag og opdagede til min store glæde, at Muratas ‘Jordboerne’ står på de inspirerende anbefalelseshylder. Tak til Thit for det. Kristoffer anbefaler en ny bog fra Klim, som jeg glæder mig meget til at læse. Det er Eilenbergers ‘Frihedens ild’ om fire kvindelige filosoffer, blandt andet Hannah Arendt, som er yderst relevant i forhold til en af de to bøger, jeg ikke kunne lade være med at købe. En helt ny bog på dansk om te, virkelig smuk og så spændende, af Marcus Udsen Grandjean. Der er fantastiske billeder i bogen, og den er meget inspirerende og klog! Forordet, som jeg bringer lidt af her, er skrevet af Mette Maria Kjær fra @singtehus – det er smukt, og det får mig til at længes forfærdeligt efter mine testunder med @yokosoyo i Kiryu. Den anden bog, jeg bare måtte have med hjem, er ‘There is no such thing as an easy Job’ af Kikuko Tsumura. Den er oversat af Polly Barton. Jeg kan godt lide hendes måde at oversætte på, og de bøger, hun oversætter. Den bliver julelæsning, for lige nu er jeg i gang med ‘Lonely Castle in the Mirror’, som har været meget populær i Japan. #boghallen #jordboerne #forlagetgrif #boghallenanbefaler #frihedensild #forlagetklim #lonelycastleinthemirror #pollybarton #engodkopte #thereisnosuchthingasaneasyjob #livetsomoversætter #læsningforanpejsen”

139 Likes, 4 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Den mest fristende … mettekojima Hiromi Kawakami leger med sproget på mange niveauer, …

139 Likes, 4 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Den mest fristende butik i København er @boghallen lige ved Rådhuspladsen. Jeg var lige hurtigt forbi i dag og opdagede til min store glæde, at Muratas ‘Jordboerne’ står på de inspirerende anbefalelseshylder. Tak til Thit for det. Kristoffer anbefaler en ny bog fra Klim, som jeg glæder mig meget til at læse. Det er Eilenbergers ‘Frihedens ild’ om fire kvindelige filosoffer, blandt andet Hannah Arendt, som er yderst relevant i forhold til en af de to bøger, jeg ikke kunne lade være med at købe. En helt ny bog på dansk om te, virkelig smuk og så spændende, af Marcus Udsen Grandjean. Der er fantastiske billeder i bogen, og den er meget inspirerende og klog! Forordet, som jeg bringer lidt af her, er skrevet af Mette Maria Kjær fra @singtehus – det er smukt, og det får mig til at længes forfærdeligt efter mine testunder med @yokosoyo i Kiryu. Den anden bog, jeg bare måtte have med hjem, er ‘There is no such thing as an easy Job’ af Kikuko Tsumura. Den er oversat af Polly Barton. Jeg kan godt lide hendes måde at oversætte på, og de bøger, hun oversætter. Den bliver julelæsning, for lige nu er jeg i gang med ‘Lonely Castle in the Mirror’, som har været meget populær i Japan. #boghallen #jordboerne #forlagetgrif #boghallenanbefaler #frihedensild #forlagetklim #lonelycastleinthemirror #pollybarton #engodkopte #thereisnosuchthingasaneasyjob #livetsomoversætter #læsningforanpejsen”

Mette Holm on Instagram: “Sidste dag i Århus med …

Mette Holm on Instagram: “Sidste dag i Århus med @sayaka_murata_ med regnbuebesøg og interview i Dok1. Vi mødtes før interviewet i Madklubben, hvor Sayaka-san lige fandt det rigtige oplæsningssted i Døgnkioskmennesket frem, hvorefter @grif_forlag ‘s superdirektør bød på lækker middag og godt selskab, før vi spadserede over til royal modtagelse på Dok1. LiteratureXchange har virkelig været en fornøjelse, og der har været styr på det hele. I går var det @rikkeviemose , det interviewede Sayaka-san. Vi kom meget langt omkring, og jeg tror ikke, at der var nogen, der ikke blev dybt berørt af det, der blev sagt. Det mest fantastiske af det hele – altså næst efter Sayaka-san selv – er læsernes kærlighed til hende. Det er dybt rørende, og atter var der kæmpelang kø til signering. Vi sluttede af på S’vinbar med dejlig vin og skønt selskab! Tre kvinder, en, der spurgte, en, der svarede, og så mig selv midt mellem de to sprog! Så tusind tak til @litxaarhus for at invitere, til Grif forlag for at udgive og til alle de fantastiske læsere. Også en stor tak til Anemone, som har været med hele vejen, og som hjalp mig, da jeg simpelthen ikke troede, jeg hørte rigtigt, da Sayaka-san introducerede mig og publikum til ordet ‘kødbænk’ – 😩 – men det må jeg fortælle mere om en anden gang. I dag rejser vi tilbage til Sjælland, og i morgen kommer vi til København, hvor Sayaka-san besøger @thiemersmagasin kl. 17 for at signere bøger. Jeg håber, at rigtig mange læsere vil benytte chancen for et kort møde med Sayaka. #litxaarhus #sayakamurata #døgnkioskmennesket #jordboerne #aarhus #regnbue”

mettekojima Halvvejs gennem vinteren både på dansk og på japansk. Den 2/2 er det kyndelmisse, halvdelen af vinteren er gået, og i.

181 Likes, 1 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Sidste dag i Århus med @sayaka_murata_ med regnbuebesøg og interview i Dok1. Vi mødtes før interviewet i Madklubben, hvor Sayaka-san lige fandt det rigtige oplæsningssted i Døgnkioskmennesket frem, hvorefter @grif_forlag ‘s superdirektør bød på lækker middag og godt selskab, før vi spadserede over til royal modtagelse på Dok1. LiteratureXchange har virkelig været en fornøjelse, og der har været styr på det hele. I går var det @rikkeviemose , det interviewede Sayaka-san. Vi kom meget langt omkring, og jeg tror ikke, at der var nogen, der ikke blev dybt berørt af det, der blev sagt. Det mest fantastiske af det hele – altså næst efter Sayaka-san selv – er læsernes kærlighed til hende. Det er dybt rørende, og atter var der kæmpelang kø til signering. Vi sluttede af på S’vinbar med dejlig vin og skønt selskab! Tre kvinder, en, der spurgte, en, der svarede, og så mig selv midt mellem de to sprog! Så tusind tak til @litxaarhus for at invitere, til Grif forlag for at udgive og til alle de fantastiske læsere. Også en stor tak til Anemone, som har været med hele vejen, og som hjalp mig, da jeg simpelthen ikke troede, jeg hørte rigtigt, da Sayaka-san introducerede mig og publikum til ordet ‘kødbænk’ – 😩 – men det må jeg fortælle mere om en anden gang. I dag rejser vi tilbage til Sjælland, og i morgen kommer vi til København, hvor Sayaka-san besøger @thiemersmagasin kl. 17 for at signere bøger. Jeg håber, at rigtig mange læsere vil benytte chancen for et kort møde med Sayaka. #litxaarhus #sayakamurata #døgnkioskmennesket #jordboerne #aarhus #regnbue”

Dejlig tradition! Hvert år laver min søster nytårskalender til min …

Mette Holm på Instagram: “Dejlig tradition! Hvert år laver min søster nytårskalender til min mor, fordi hun lægger hus til juleaften. I år stod jeg (med stor hjælp fra den yngste datter) for madlavningen, så jeg fik også nytårskalender. Syv fine pakker, der åbnes om morgenen til og med årets første dag.Der har gennem årene været forskellige temaer. Et år var det forskellige flødeboller, variationer over mørk chokolade, altså en smagskalender! I år er temaet små flasker – og den første er whisky med honning! Når jeg overnatter hos min mor, tager vi tit en lille whisky, før vi går i seng, hvilket selvfølgelig er virkelig lækkert, men det vækker også minder om min far, som elskede whisky. Ham elskede en lille nightcap!Min søster skriver: “Nu kan I sammen og hver for sig dele smagsoplevelser.” Det bliver jo mest hver for sig, men også på en måde sammen på den nye coronamåde, og nytårsaften bliver det rigtigt sammen, så måske ender vi med at udskifte champagnen med noget, der er lidt stærkere. Og kortet lægger op til, at 2021 bliver et godt år, hvor de højhælede skal findes frem, og der skal danses igen! Så nu tæller jeg ned … 7 whisky … #nytårskalender #smagskalender #whisky”

122 voorkeure, 5 opmerkings – Mette Holm (@mettekojima) op Instagram: “Dejlig tradition! … mettekojima Rejsende i Murakami-rejser.

122 Likes, 5 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Dejlig tradition! Hvert år laver min søster nytårskalender til min mor, fordi hun lægger hus til juleaften. I år stod jeg (med stor hjælp fra den yngste datter) for madlavningen, så jeg fik også nytårskalender. Syv fine pakker, der åbnes om morgenen til og med årets første dag.Der har gennem årene været forskellige temaer. Et år var det forskellige flødeboller, variationer over mørk chokolade, altså en smagskalender! I år er temaet små flasker – og den første er whisky med honning! Når jeg overnatter hos min mor, tager vi tit en lille whisky, før vi går i seng, hvilket selvfølgelig er virkelig lækkert, men det vækker også minder om min far, som elskede whisky. Ham elskede en lille nightcap!Min søster skriver: “Nu kan I sammen og hver for sig dele smagsoplevelser.” Det bliver jo mest hver for sig, men også på en måde sammen på den nye coronamåde, og nytårsaften bliver det rigtigt sammen, så måske ender vi med at udskifte champagnen med noget, der er lidt stærkere. Og kortet lægger op til, at 2021 bliver et godt år, hvor de højhælede skal findes frem, og der skal danses igen! Så nu tæller jeg ned … 7 whisky … #nytårskalender #smagskalender #whisky”

Mette Holm on Instagram: “Jeg elsker at oversætte Murakami …

Mette Holm på Instagram: “Jeg elsker at oversætte Murakami, og nu skal jeg oversætte otte af hans nyeste noveller, som udkom, mens jeg boede i Japan. Novellesamlingen hedder Første person ental, og jeg har allerede oversat titelnovellen, som jeg læste op ved et arrangement i Dronningmølle. Og jeg er ret vild med den. Jakkesæt og slanger … Uhhh ja! I dag tager jeg hul på En pude af sten, som rummer digte, men jeg kan også se frem til to noveller, som handler om en abe fra Shinagawa. Den første udkom i en tidligere novellesamling, der hedder Mystiske fortællinger fra Tokyo, og den har vi fået lov til at tage med i den her novellesamling, som således får to abe-noveller samt en novelle om en lp, der slet ikke findes, og en anden novelle om en lp, der blev lånt, men aldrig givet tilbage. Og flere endnu, som jeg fortæller om, når jeg går i gang med dem! Det er klassiske Murakami-noveller, nogle lidt nostalgiske, andre ret morsomme! Og JA, det er som at komme hjem! Den smukke stjerne er fra @cphtokyovintage – den skal op og hænge, så her bliver lidt julet. #harukimurakami #førstepersonental #enpudeafsten #livetsomoversætter #enjulegavetilmigselv #renglæde #shinagawamonkey #abenfrashinagawa”

17. dec. 2020 — mettekojima. Jeg elsker at oversætte Murakami, og nu skal jeg oversætte otte af hans nyeste noveller, som udkom, mens jeg boede i … more.

234 Likes, 18 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Jeg elsker at oversætte Murakami, og nu skal jeg oversætte otte af hans nyeste noveller, som udkom, mens jeg boede i Japan. Novellesamlingen hedder Første person ental, og jeg har allerede oversat titelnovellen, som jeg læste op ved et arrangement i Dronningmølle. Og jeg er ret vild med den. Jakkesæt og slanger … Uhhh ja! I dag tager jeg hul på En pude af sten, som rummer digte, men jeg kan også se frem til to noveller, som handler om en abe fra Shinagawa. Den første udkom i en tidligere novellesamling, der hedder Mystiske fortællinger fra Tokyo, og den har vi fået lov til at tage med i den her novellesamling, som således får to abe-noveller samt en novelle om en lp, der slet ikke findes, og en anden novelle om en lp, der blev lånt, men aldrig givet tilbage. Og flere endnu, som jeg fortæller om, når jeg går i gang med dem! Det er klassiske Murakami-noveller, nogle lidt nostalgiske, andre ret morsomme! Og JA, det er som at komme hjem! Den smukke stjerne er fra @cphtokyovintage – den skal op og hænge, så her bliver lidt julet. #harukimurakami #førstepersonental #enpudeafsten #livetsomoversætter #enjulegavetilmigselv #renglæde #shinagawamonkey #abenfrashinagawa”

Mette Holm on Instagram: “Jeg glæder mig så meget til at …

Mette Holm on Instagram: “Jeg glæder mig så meget til at være moderator for disse to fantastiske forfattere på Louisiana Literature i eftermiddag kl. 16.30. Hiromi Ito, som er aktuel med Vildgræs ved flodlejet oversat af Annette Thorsen Vilslev, og Yoko Tawada, som står bag En isbjørns erindringer, oversat fra tysk af René Jean Jensen. #louisianaliterature2018 #yokotawada #hiromiito #enisbjørnserindringer #vildgræsvedflodlejet”

mettekojima Jeg glæder mig så meget til at være moderator for disse to fantastiske forfattere på Louisiana Literature i eftermiddag.

115 Likes, 4 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Jeg glæder mig så meget til at være moderator for disse to fantastiske forfattere på Louisiana Literature i eftermiddag kl. 16.30. Hiromi Ito, som er aktuel med Vildgræs ved flodlejet oversat af Annette Thorsen Vilslev, og Yoko Tawada, som står bag En isbjørns erindringer, oversat fra tysk af René Jean Jensen. #louisianaliterature2018 #yokotawada #hiromiito #enisbjørnserindringer #vildgræsvedflodlejet”

Mette Holm on Instagram: “Tak for i år! Det blev til tre japanske …

Mette Holm on Instagram: “Tak for i år! Det blev til tre japanske oversættelser, som jeg har nydt i fulde drag! Først Brudgommen var en hund af Yoko Tawada. Udfordrende med ekstremt lange sætninger, sjov og tankevækkende! Så Nakanos genbrugsbutik af Hiromi Kawakami, hvor jeg nød at lære personerne at kende, at se fortællingen udvikle sig. Hvor jeg nød at arbejde med det nøgne sprog. Begge bøger blev oversat i Kiryu og har fået mange læsere, hvilket er en stor glæde, når man tilbringer så lang tid i selskab med en bog. Og til sidst er der Kvinden i den lilla nederdel, som udkom i december! Det er en meget speciel fortælling, som indtil nu kun er oversat til dansk, men den er på vej på tyrkisk og siden engelsk! Jeg brugte megen tid på den, fordi det var svært at opretholde den uklarhed, der er så stor en del af det japanske sprog og en meget vigtig del af denne novella. Jeg håber, at det er lykkedes, og at den smukke lilla bog får lige så mange læsere som de to andre! Den blev oversat i Danmark her i sommer … så der er andre oversættelser på vej til foråret! Det kan I godt glæde jer til. 🌿💚✨💫⭐️#forlagetkorridor #brudgommenvarenhund #nakanosgenbrugsbutik #kvindenidenlillanederdel #yokotawada #hiromikawakami #natsukoimamura #livetsomoversætter”

mettekojima Forsinket julefrokost med @ichibantravels hos @kappo_ando – den nye japanske restaurant i København, der er inspireret.

245 Likes, 7 Comments – Mette Holm (@mettekojima) on Instagram: “Tak for i år! Det blev til tre japanske oversættelser, som jeg har nydt i fulde drag! Først Brudgommen var en hund af Yoko Tawada. Udfordrende med ekstremt lange sætninger, sjov og tankevækkende! Så Nakanos genbrugsbutik af Hiromi Kawakami, hvor jeg nød at lære personerne at kende, at se fortællingen udvikle sig. Hvor jeg nød at arbejde med det nøgne sprog. Begge bøger blev oversat i Kiryu og har fået mange læsere, hvilket er en stor glæde, når man tilbringer så lang tid i selskab med en bog. Og til sidst er der Kvinden i den lilla nederdel, som udkom i december! Det er en meget speciel fortælling, som indtil nu kun er oversat til dansk, men den er på vej på tyrkisk og siden engelsk! Jeg brugte megen tid på den, fordi det var svært at opretholde den uklarhed, der er så stor en del af det japanske sprog og en meget vigtig del af denne novella. Jeg håber, at det er lykkedes, og at den smukke lilla bog får lige så mange læsere som de to andre! Den blev oversat i Danmark her i sommer … så der er andre oversættelser på vej til foråret! Det kan I godt glæde jer til. 🌿💚✨💫⭐️#forlagetkorridor #brudgommenvarenhund #nakanosgenbrugsbutik #kvindenidenlillanederdel #yokotawada #hiromikawakami #natsukoimamura #livetsomoversætter”

Keywords: mette kojima instagram